29 Mayıs 2012 Salı

Ahmet Ümit-Beyoğlu Rapsodisi ardından ..

    Veee bir dostluk daha bitti..  (Ahmet ümit-beyoğlu rapsodisi ) .İstanbul aşığı bir yazarın kitabını okumak beyoğlunun tarihini öğrenmek çok güzeldi.Ama bu kitaba ben kesinlikle polisiye-gerilim  diyemem.Çünkü kitap arkadasındaki yazıyla bu kitabın çok da alakası yok. O kadar beğendiğimi söylemeyeceğim. Ama yinede güzeldi en azından beyoğlu tarihi açısından güzeldi .
             Ahmet ümitin okuduğum 2. kitabı. 3. kitabınıda okuyacağım sultanı öldürmek o da böyle  olursa ahmet ümit seni bir daha okuyamayacağım kusura bakma. Sorun sende değil bende yüksek tutuyorum çitayı gerilim macera için yukarı çekiyoruz ama daha aşağıda bir olay bulup üzüyorum kendimi . Önyargılarla okuyoruz güzel olacak diyoruz ama o kadar da çetrefilli bir olay olmuyor...

    neyse seninle tanışmak güzeldi beyoğlu rapsodisi ...

   Sıradaki dostum çok severek okuduğum konu olarak olmasada kalem olarak çok sevdiğim kalemini muhteşem bir kıvraklıkla kullanan Elif ŞAFAK ve kitabı BiT Palas.Bir çok kitabını okudum senin sanırım bi medcezir kaldı onuda okudukmu  tamamdır yeni yazacaklarını okuyabılırız..Bir erkek olarak bazen zorlanıyorum senın yazdıklarını okumakta ama yinede o kadar da zor değil.
Hadi bakalım  
Açılsın perde çıksın oyuncular sahneye hadi bakalımm iyi dostluklar bize...

25 Mayıs 2012 Cuma

OĞLUMLA BU GÜNÜM

merhabalar saygı değer sayfam bugün bir nöbet çıkışı daha oğluşumla birlikteydik. Yine erken uyandı hayta ama olsun..10 aylık oldu bu arada gün geçtikçe büyüyor hep akıl olarak hemde fiziksel ve bu büyümenin benim gözlerimin önünde olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor
       3 aydır gündüzleri birlikte takılıyoruz ve birbirmizi çok fazla üzmedik benim nöbet çıkışlarımda bile anlayış gösterip bi kenarda oyun oynuyorsun öyle çok seviyorum ki seni ap ayrısın sen bir sen varsın birde diğerleri... Ama senden çok şey öğrendim mesela insanlara ne derlerse desinler gülüp geçmeyi öğrettin bana Ki sen herşeye gülüyorsun Allahıma çok şükür ki her ne olursa olsun sallayıp geçmeyi herşeyden herkesten daha iyi yapıyorsun istediklerini açıkça söylüyorsun hani diyorlar ya bebek bakmak zor diye aslında yetişkin ve dünyanın pisliğine bulanmış insanlarla uğraşmak daha zırmuş onu anladım sanırım birlikte büyüyeceğiz oğlum ben sana sen bana bişeyler öğreterek büyüyeceğiz ama en önemlisi ikimizde hep böyle birbirimiz sevgi dolu gözlerle bakarak büyüyeceğiz belki ben yaşlanacağım belki sen büyüyecek genç olacaksın ama değişmeyen tek şey bu olacak hep seveceğiz birbirimizi..
  Bu gün birde bloglara  şöyle bir göz atarken diloşun kahvesinde bir yazı gördüm ve paylaştığı siteye baktım ve bakmamla eğlenmeye başlamamız bir oldu  tabi :)  İşte diloşun yazısı tam olarak buydu ve o güzel siteyi buldum sizlerde eğlenmek istiyorsanız bu kameranın karşısına geçin derim ben :)eğlenceli ve üyelik felan da istemiyor .  teşekkürü bir borç bilirim diloş :)

 bu fotoğrafların hepsi orda çekildi :) daha komikleride var ama bu kadarı yeter :)

http://neave.com/webcam/ işte site bu















22 Mayıs 2012 Salı

bana ait olan



















 



Elimde kalem olsa yazsam seni sokaklara
Ve sensizliği silsem tüm silgilerle evrenimden
Dün gece gibi yakınsın ama bitmiş bir rüya kadar uzak
Sakınmaktan ne hale gelmiş dilim adını anmaz olmuşum
Ve sen öyle bir sensinki senden bile büyüksün aslında
Yarınlarımı çalan hırsız
Geçmişimi çeken süpürge
Kaderimi çizen ressam
Bakıyorumda köşe bucak senle olmuşum ben
Bakıyorumda seni tanımadan sevmişim ben
İçimde bir sen yaratmışım sana bile söylemeden,sormadan
Ne geceye ait olmuşum ne gündüze
Ne siyaha bulanmışım ne beyaza
Ne ay beni sevmiş ne güneş
Arafta doğmuş arafta batmışım ben
Sıkışıp kalmış,hep aynı zaman dilimi
Şimdi sen çıkıp gelsen bile tanımam seni
Çünkü gözümdeki sen senden öte
Çünkü ben içimde yeni bir aşk büyütmüşüm
Kimseye yazılmamış olan ...
Kimseye ait olmayan sadece bana
Ve yanlızlığıma emanet olan...
Karanlık köşelerimde..



(alıntı değildir:)

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Sinan Yağmur-Aşkın Gözyaşları Hz.Mevlana Ardından

               Sanki bugün mevlana okudu ben dinledim kitabı biraz önce bitirdim çok olmadı evet hatta baya da  yeni. Ama ağlamamak için zor tutuyorum kendimi . koşa koşa ölüme giden bir insanmış meğer mevlana.. dünyaya onun gözünden bakmak bile bence körelmiş kalbimde büyük başarı .Kitabı bitirdim ve yüzüme kapattı ve Allaha dua ettim sadece sakalının bir teli düşsün içime sadece bir teli . o bile yeter bu bataklıktan çıkmama dedim. Bu dünyanın küçük bir çarkı olmaktan o  bile bana yeter Allahım dedim. Bir kitap bu kadar mı hissederek yaşayarak yazılır anlamıyorum ilk kitapta böyle şeyler hissetmiştim ama bu kadar değildi diye düşünüyorum ben. Bunları bu kadar yıl aradan sonra bir insan nasıl yazar nasıl yaşar bende bilemiyorum inanın bana nasıl olur bunlar bende bilmiyorum  ama bildiğim bişey varsa sinan yağmurun içinde çok farklı bişey olduğu gönül mükerrekebi kulandığı gerçekten doğru yoksa bu kalemi kullanması imkansız .

     Mevlana ve şemsi elif şafağın aşkıyla tanıdım belki ama inanın çok pişmanım o kadar geç tanımış olmama .Keşke birileri söyleseydi bana bu kadar yakın olup bu kadar uzak olmak bana çok fazla acı veriyor elimden gelse idi şuan giderdim şems tebrizi camiine ve naaşının bulunduğu  yerde sabaha kadar beklerdim. Ben neden bu kadar geç tanıdım sizi diye 2007de tanışmıştım Ve çok sevmiştim ikisinide ama şemsi daha çok.Çoçuğumun göbek isminide şems koymuştum . Ama şuan istanbulda olmam ve onlardan uzak bir yerlerde olmam mevlanayı çok az ziyaret etmiş olmam şuan o kadar çok acı veriyor ki bana keşke diyorum daha çok gitseydim gezmek için değil bişeyler okuyup gitseydim diyorum yanlarına bişeyler bilerek . Neden bu kadar kör müşüm ben.Ama açıldı gözüm . Mevlana ve şemsi anlayamam belki ama yaşarım içimde onlarla onların ahlakıyla duruşuyla hani saf iyiye gidiyorsam onlarsız olmaz .Umarım bundan sonra en azından bu günden sonra daha doğru bir yol bulurum daha düzgün bir hayat sürerim kendi gözümde herkesin ne dediğine değil içimdeki sese uyarım kimbilir belki bende bir şems bulurum.. Yürümek için daha iyiye... kalemine sağlık sinan yağmur muhteşem bir kitaptı.Kimse böyle bişey yazmaya cesaret edemezdi sanırım ve kimse ömründe senin yaşayıp yazdıklarını anlatamaz anlayamaz nasıl bir ruh haline girdin nasıl şems oldun nasıl mevlana oldun bilmiyorum ama kalemine yüreğİne sağlık
   yine muhteşem bir dostluğun daha sonuna geldik TEŞEKKÜRLER SİNAN YAĞMUR &AŞKIN GÖZYAŞLARI MEVLANA..
 BİR SONRAKİ HİKAYEMİZ SENLE KİMYA HATUN BİRDE SENİN GÖZÜNDEN DÖKÜLEN GÖZYAŞLARINI  OKUYACAĞIM



  VVEEE  sıradaki randevum seninle ahmet ümit - beyoğlu rapsodisi  umarım dostluğumuz daim olur muhteşem bir dostluk yaşadım ve bitti haydi hayırlısı başlasın yeni bir dostluk daha açılsın ilk sayfan!!!

13 Mayıs 2012 Pazar

SENİN İÇİN ACI ÇEKEN TEK CANLI ANNEDİR..

            belki hiç istemişti belkide aldırmak istemişit beni ama dünya yolculuğum başlamıştı artık . Alışmıştı o da bu duruma ve zamanla oda sevmişti beni her anne gibi . Köylüydü benim annem Köyünden hiç çıkmamışdı.. Daha onbeşinde, iki çocuklu ve 35 yaşında olan babam ile evleniyordu ..
             Dünyaya geleli daha 15 yıl olmuşken eş olmuştu kendinden 20 yaş büyük birine ve 5 yaşında bir çoçuk ona anne diyecekti...Onun gözünden dünyaya ben bakamıyorum bile bu kadar yükün altına girmek istemiyor hayallerim..Birde kocası uzun yol şöförü olunca evin çoğu işi ona bakıyor üstüne birde sinirli ve sabırsız biri olan babamın agresif ve ani sinirlene ve dayağa eğimli  duyguları ile  daha genç olamadan belkide yaşlanmışdı annem onbeşinde..
     Sonra ilk çoçuğuda doğduktan bir müddet sonra ölünce belki bir travma daha geçiriyordu.Sonra  2-3 sene arayla 4 erkek dünyaya geliyordu ve acılar aynı dozda devam ediyordu belkide .
    Yıllar yılları kovalıyor ve son çoçuktan tam 19 yıl sonra annem 42 babam 62 yaşında iken ben dünyaya geliyordum. İstenmeyecek kadar varım yani... olsun  diyor ve tutuyorlar elimden büyütüyorlar diğer kardeşlerime nazaran daha rahat büyüyorum annemin sevgisi sayesinde.Sonsuz sevgi sıfır nefret ile büyütüyor beni hep  dizinde yatırıyor yanlarında ayırmıyor 14 yaşımda liseye yatılı okumaya gidene kadar.
    ve ayrılık gelip çatıyor annemsiz günlerim başlıyor hiçbir yer annem kokmayan annem gibi olmayan bir kent ve sevgisiz bir dünyaya bodoslama dalıyorum . Annemde son yavrusundan uzakta kalıyor ama ikimzide içten içe biliyoruz birdaha dönüşüm olmayacağını o eve 2002 de bir çıkıyorum evden sonra sadece tatillerde görebiliyorum annemi ..Özlüyorum hep annemi ama oda beni para biriktiriyor babama çaktırmadan benim için o yaşlı yüreğiyle . ve hep seviyor beni neden diye sormaıyorum çünkü bizim ailede duygular konuşulmaz sevgi konuşulmaz kimse tek kelime etmez sevmıyorsa soyler ama olumlu güzel şeyler konuşulmaz pek kimse bilmez öyle konuşmayı :( 
   Herkesin annesi kendine güzel geliyor olabilir ama benim annem büyük kadındır bence bu aile hala ayakta ise hala kardeşlik varsa annem sayesindedir ..Seni beğenmeyenlere hep sorarım içimden ve de kızarım nende benim gibi göremiyorlar diye ama artık kızmıyorum ve sormuyorum benim görüdğüm gibi gormesinler seni beni herşeyinle sevdim anne yanlışınla doğrunla ve hep seveceğim ölene dek.. 
   Tıpkı senin beni sevdiğin gibi tıpkı senin beni gördüğün gibi...
    Hep duam aynı olacak Allah sana benim acımı yaşatmasın Anne 
    Bu dünyada çektiğin her acının mukafatını fazlasıyla alırsın inşallah anne 
     

bu yazıyı yazarken asla unutmayacağım biri varsa toplumsal adı kaynana olan ama benım anne 2 olarak adlandırdığım kanatsız melek :) Senin üzerimdeki haklarını asla unutmayacağım ne bugun nede yarın senide en az annem kadar seveceğim Her ne olursa olsun hep saygılı olacağım 
  seni kızından ötürü değil senin o tertemiz ve sonsuz iyilikle dolu kalbinden dolayı seviyorum

İKİNİZİDE ÇOK SEVİYOR VE BU ÖZEL GÜNDE ELLEERİNİZDEN ÖPÜYORUM...

       

ŞAMPİYONSUN GALATASARAY ...

bu blog da yazılacak bişey değil belki ama sonuçta bunu için beni yargılacak kimse yok :) sevincimi hüznümü paylaştığım dostlarımı anlattığım bir sayfa burası benim için ve buda benim için büyük bir sevinç ve anlatmam lazım

Tüm stres sıkıntı dert keder hepsi geride kaldı .Geçen hafta pazar günün den beri fenerbahçe maçını düşünüyor her gün hemen hemen onlarla ilgili haber okuyor onlarla ilgili yorumlar yapıyordum.
          Aslında sıkıntı sadece bunla da değildi.O gece nöbetçi olmam ve hastanemin kadıkoye yakın bir yerde olması idi . Düşünmesi bile çok kötü idi. malum fenerbahçe kazansa idi fenerliler ya travma ya biber gazı zehirlenmesi , yada alkol intox olarak acile gelecekti bende galatasaraylı olarak delirecek çıldıracak belkide terbiyesizleşip içimden küfürler edecektim Ama adalet yerini buldu ve şükürler olsun ki bu olayların hiç birini yaşamadım
      Şampıyon olduğumuzda çıktım dışarı aldım atkımı  bi 5dk sevindim . Sonra herkesin medeniyeti farklıdır deyip atkımı çıkarttım ve çalışmaya devam ettim tabi fenerbahçe formaları dolu bir acilin içinde.. alkol intox bir genç cünent çakıra küfürler ediyor ''Golümüzü yedi i..ne diyor .Niye verdiniz lan şampıyonluğu diye naralar atıyordu acilin içinde .. eee şampıyon oldugumuz için  içimden kıs kıs gülüyordum .. Eğleniyordum böyle olaylarla . Tabi bir çokda darp ve kafaya yabancı cisim alan omzu çıkan insanlar geldi tabi ama beni en çok alkollu anti-cünetci arkadaş eğlendirdi.
   Geçen seneki travmatik sonun ardından bu sezon şampiyon olmamızı ben beklemiyordum açıkçası ..Berbat bir sezonunu ardın da bu seneki geri dönüş tüm galatasarylıları oldugu gibi beni de sevindirdi tabi.Bu senenin kahramanlarını başta fatih terim , ünal aysal, ve futbolculardan da elmander selçuk muslera ve genç semih olarak  seçiyorum .Umarım çıtayı yükseltiriz ve seneye daha iyi bir kadro ile şampıyonlar liginde oynarız ..



Bize yaşattığın bu güzel sevinçten dolayı SONSUZ TEŞEKKÜRLER GALATASARAY ....
ŞEREFTİR SENİ SEVMEK SENLE AĞLAYIP GÜLMEK GALATASARAY...

VE ŞAMPİYONLUK POZUMUZ OĞLUŞUMLA
BİRDE AİLECEK VAR TABİ :)

10 Mayıs 2012 Perşembe

GÖZLERİNİ SIMSIKI KAPAT&JOHN VERDON ARDINDAN ...

                                                               mahvettin beni gurney be :)
kitapda  muhteşem derecede kurgu var ve ne olduğunu kimin kim olduğu anlayamıyorsunuz .sürekli birileri ölüyor ama kim neden niçin kimse bilmiyor sonra hala böyle devam edecek derken ışıklar yanıyor ve katil karşınıza çıkıyor göz göze geliyorsunuz...
              Son zamanlarda okuduğum gerilim macera tarzı kitapların en iyilerinden biriydi bence ... İnanın neler olduğunu anlamak için vites yükseltiyorsunuz ne olacak diye adeta koşturuyorsunuz. hadi kim bi ipucu diyorsunuz ama olmuyor öyle işte sonra hala delil arıyorlar zannediyorsunuz ...
                  Çok fazla kitap içeriği hakkında yazmak istemem okumayan olabilir ama bence kesinlikle okuması gerekiyor .Gerilim-macera seviyorsanız ve john verdon un 1. kitabını okumuşsanız veya okumamışsanız ikisinide alın ve hemen okuyun derim pişman olursanız her türlü hakarete açığımm ...
       3. kitap için çok fazla bekletmetme bizi john! Dan brown,tess gerritsenn ve adam fawerdan sonra senide dört gözle yazmanı bekleyeceğim
            VE dedektif gurney senle bir buluşmamız daha var bakalım hangi macerada? Güzel vakitler geçirdik teşekkurler  JOHN VERDON-GÖZLERİNİ SIMSIKI KAPAT
       ŞİMDİ  sıradaki kitabım kendi memleketim kopup gelen bir hikaye  ve ilk kitabını okumuş olduğum aşkın gözyaşları serisinin 2. kitabı var .Zaten şemsi seven biri olarak ilk romanı severek okumuştum.Yeni bir dost ile tanışma, kaynaşma ve muhabbet zamanı geldi artık ..  Hoş sohbetler geçer umarım aramızda senle sinan yağmur - aşkın gözyaşları-2 (mevlana)..

OKUMADIĞIM KİTAPLAR VAR ELİMDE ONLARIN DA BİR SIRALAMASINI YAPTIM HIZLANMAM GEREKİYOR SANIRIM BİRAZ :) YENİ DOSTLARIMI BEKLETMEK İSTEMEM :=)

1  AHMET ÜMİT-BEYOĞLU RAPSODİSİ
2  ELİF ŞAFAK -BİT PALAS
3  SUZANNE COLLINS -ATEŞİ YAKALAMAK
4  SİNAN YAĞMUR-AŞKIN GÖZYAŞLARI
5  ZÜLFÜ LİVANELİ -SERENAD
6  WLADIMIR BARTOL- ALAMUT
7  İSKENDER PALA -ŞAH VE SULTAN
8  TESS GERRİTSEN-BIÇAK SIRTI
9  ORHAN PAMUK -KAR
10 TESS GERRİTSEN-ASLA ARKANA BAKMA
11 CHRIS CLEAVE-KÜÇÜK ARI
12 AYŞE KULİN - GİZLİ ANLARIN YOLCUSU


UMARIM ARAYA KAYNAK YAPMAM :) AMA SİZE DE BUNUN İÇİN SÖZ VEREMEM A DOSTLAR :)

7 Mayıs 2012 Pazartesi

hayalden bir gece ve hayallerin devamı ...

Öylece oturmuştuk elimizde birer dost ,, aklımızda onları okudukça oluşan hayal denizi .
evet evet ilk defa aşkımla salonumuza oturmuş elimize birer kitap almış okuyorduk.. Televizyon yoktu bilgisayar yoktu  sadece biz vardık ve iki kitap ... Yapmak istediğimiz ama yapamadığımız bir hayaldi belkide ikimiz içinde . hafif bir müzik çalıyordu tabi radıo voyage dan . bilmediğimiz duymadığımız ama tınısıyla uçup gittiğimiz kitaplarımıza eşlik eden güzel ve farklı müzikler..
    Aşkımın elinde ayşe kulin gizli anların yolcusu benim elimde ise gözlerini sımsıkı kapat ve john verdon vardı ASLINDA ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİLDİ NE OKUDUĞUM
orda yaptığımız şey önemliydi 4 saate yakın oturduk orda . ben kuşburnu yaptım içtik kitaplarımız hakkında yorumlar yaptık konuştuk bence muhteşem bir gece idi .Birlikte film seyretmek kadar tiyatro izlemek konsere gitmek kadar eğlenceli bir olay bence farklı noktalara bakıyorsunuz belki ama  yinede aynı anda hayaller kuruyor şoklar yaşıyor hüzünler sevinçleri paylaşıyorsunuz
          Kitapları hep seveceğim toplu kitap okuma etkinlikleri düzenlenen bi ülkedemiyiz bilmiyorum ama bence o da çok zevkli olur 30 kişilik bi grupla kitap okumak bence harika olurdu :)
         Böyle güzel geceleri ,anları Allah bana daha çok okutur umarım çevremde kitap okuyan erkek bulsam tutup kıtap okuyacagım onunla ama yok bulursanız yollayın sırf uyuzluk olsun diye kahvehaneye gidip beraber kitap okuyalım herkes delimi bunlar diye bakseın. :) aslında deli olanların onlar olduklarını bılmeden.. Cidden kitap okuyan bi erkek neden hep aynı tepkiyle karsılasır ki bazı kıtapları 2 hafta kadar felan elımde kalıyor ve her nobete kıtapla gıdıyorum . vee sırf hava olsun dıye kıtap tasıdığımı soyleyenler bıle var .siz utanmıyorsunuz okumuyoruz diye ama ben kıtapla hava atıyorum değil mi siz tesbih çekiyorsunuz saçma sapan diziler takip ediyorsunuz populer işler yapıyorsunuz hava olmuyor ama benım kıtap tasımam hava oluyor :) güldürüyoelar beni sağ olsunlar
     Bir gün bu ülkede de televizyon ikinci plana atılır umarım . bir gün herkes kitap okur ve bir gün kahvehanede kıtap okuyn birini görürüm umarım veya birilerini veya herkesi :) hayallerimden biride bu :) umarım o gece gbi bu da gerçekleşir :)