30 Mart 2013 Cumartesi

AKRADA BULUNAN EL YAZMASI -PAUL COELHO

Aslında bir roman diyemem tamam belli bir tema üzerine oturmuş bir kitap ama ismi ile ilgili sadece 2 sayfa var ve bence öğreti kitabı gibi birşey aslına bakarsan sayfacım. Kıpti isminde bir yunanlı halktan gelen soruları yanıtlıyor ama kitaba sıkıcı kesinlikle diyemem güzel şeyler var içinde kıpti farklı bir düşünce yqapaıpsına sahip ve örnek bir hayat tarzı (en azından anlattıklarında ötürü ) benimsetiyor insana bir çok olaya farklı bir peceden bakabiliyor ve bence birçoğuunda haklı sanırsam ..
     kitabın dili ve anlatımı da çok güzel diyemesemde bence hiç te fena değil açıkcası sevdiğim bir uslupta yazılmış ama ben sevdim çerez diye nitelendirilen bir kitap olsada yine de güzel di

Zülfü livaneli-Serenad

                                                                      
Muhteşemdi !!! 
tek bir kelime ile ifade et deseler sadece bu kelimeyi kullanırım 
muhteşem!!
Neden mi ? 
bir kere o kadar güzel ve sıcak bir anlatım var ki sanki kışın kar yağmış yeni ve o tatlı havada sımsıcak yürüyorsun üstünde gibi tekrar burda da özür dilerim sende livaneli keşke daha erken tanısaymışım seni 
keşke daha erken girseymişsin dünyama 
bu kadar güzel bir kitabı lanet olası önyargılarım yüzünden yıllarca bekletmişim
iyi kitap okumayan bir adammışım ben
burnumun dibinde sen dururken ben okyanuslar arkasındaki yazarların hayallerini okuyormuşum 
sen yokmuş gibi davranmışım 
aptalım ben
ve senle birlikte birçok şey aydınlandı artık
kitap dersen maximillian wagner gerçekten çok sağlam bir karakter
 maya ise tam olarak harika bir betimleyici kitap içinde kitap bir oraya bir buraya geçişler muhteşem ve dönüşler öyle keskin kibazen baş döndürücü ama kötü bürşey değil 
VE sutruma ....
denecek tek bir kelime yok 
söylenecek her kelime sanki korkuyor bu acıya yardım ve yataklık ederim diye ...
çok konuşmak ve kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum ben sevdim hatta çok sevdim ...
aklımın bir köşesinde kalacak maximilian wagner 
Bu kitabı unutmayacağım hemde hiç .. 
belki bir kez daha okuyacağım .. 
ama bildiğim tek şey unutmayacağım !!

Zülfü Livaneli-Edebiyat Mutluluktur

                                                   
Aylar sonra yine birlkiteyiz saygıdeğer sayfam . Niye geri dödüğümü merak ediyorsundur ,hemen anlatayım 
Daha öncede söylemiştim sana -artık deftere yazmak istiyorum yazılarımı diye ama bir şeyi unutttuğum doğru benim. oda 'yazımın berbat olduğu ve benim dahil pek çok kişinin okuyamadığı' aslında yavaş yazsam çok sorun olmuyor ama yavaş konuşmak ve yazmak adetim değil.Neyse buna sen sevindin defterim üzüldü.Blogumu da özledim ayrıca takip ettiğim insaların yazılarını okudum bugün bolca.
    Konuyu daha fazla uzatmadan kitabıma geçmeliyim artık. 12.122012de(yani doğum günümde) okumaya başladığım bir kitaptı kendisi. Nu konudada unutmayacağım bir kitaptı kendisi aslında bu kitabı okuma nedenim Zülfü livaneliyi sevmek ve böylece serenadı okuyabilmekti.Neden Zülfü Livaneliyi sevmiyorsun derseniz inanın şu an yanıt veremem ama bazı kişileri sevmiyor işte insan.Ama sevdimmi dersen evet sevdim hatta çok sevdim..Neden zülfü livaneliyi sevmek istedin diye soracaksan da cevabım basit arkadaşım serenadı okumamı istiyordu bende sevmediğimi söyledim.Sonra önce edebiyat mululuktur kitabını daha sonra serenadı verdi bana.
    Kitabın ismi gerçekten benim için tamamiyle doğru edebiyatın mutluluk verdiği ve artık kitaplardan başka (arkadaşlık konusunda) kimseyi istemediğim doğrudur.Gelen beni sevene amenna ama insnalar beni yeterince yordular benden yeterince ben aldılar artık yeterdi ve öylede oldu.
   Kitabın içeriğine gelirsek genel olarak sevdim ve bir çok yazarla tanıştım . Gerçekten edebiyat kültürünüzü geliştirecek bir kitap .TAbi böyle dememdeki asıl oaly benim edebiyatımın zengin olamamasından kaynaklanabilir belkide yetersizde bulabilirsiniz belli mi olur ?
kitapta hem genç yazarlar için öneriler hem zülfü livanelinin en sevdiği kitaplardan bahsediliyor. hemingway,faulkner ve yaşar kemal okumayan biri olarak bana bir ışık gösterdi Livaneli.Bol bilgi ve altını çizdiğim birçok bölüm oldu.Seni bu kitapla sevdim Livaneli ve sevmeyede devam edeceğim sevmediğim zamanlar için özür dilerim senden . 

dediğin gibi edebiyat mutluluktur
 benim için çok büyük bir mutluluk....