3 Nisan 2012 Salı

GAME OF THRONES 2.SEZON BAŞLADI..


Game of Thrones hayranları için uzun süreli ayrılık sona erdi ve dizi geride bıraktığımız hafta sonundaHBO ekranlarındaki ikinci sezon prömiyeriyle izleyicileriyle buluştu.

01 Nisan Pazar akşamı The North Remembers bölümüyle ikinci sezonunu açan Game of Thrones, sezon prömiyeriyle oldukça güçlü izlenme oranlarını yakaladı ve kendi izlenme rekorunu kırdı. Variety'nin raporuna göre ilk yayınıyla (9 p.m) 3.86 milyon toplam izleyici tarafından takip edilen Game of Thrones'un açılış bölümü Pazar gecesi boyunca üç gösterimiyle birlikte (10:00 p.m gösteriminde 1.48 milyon ve 11:00 p.m gösteriminde 943,000) toplam 6.3 milyon izleyiciyi ekran başına çekti.

Üç milyon kişi tarafından takip edilen geçtiğimiz sezonun final bölümüne göre yüzde 27'lik bir artış elde eden bölüm, dizinin ekran macerasına başladığı ilk bölümüne göre ise yüzde 74 gibi önemli bir artış yakaladı. Dizi, yayın hayatına başladığı ilk bölümünün ilk gösteriminde 2.2 milyon, tekrar gösteriminde 1.2 milyon ve üçüncü gösteriminde ise 800.000 izleyiciye ulaşarak toplamda 4.2 milyon izleyici rakamlarını elde etmişti. Dizinin ikinci sezon prömiyerinde elde ettiği rakamlar, ilk sezonun ortalaması ile karşılaştırıldığında ise bu artış yüzde 53 olarak yansıdı.

Hatırlanacağı üzere, Game of Thrones 17 Nisan 2011'de yayın hayatına başlamasının hemen ardından (iki gün sonra) ikinci sezon onayını almıştı. HBO yöneticilerinin dizinin yeni sezon onayını açıklamaya hazır oldukları biliniyor. Bu tutumun üzerine elde edilen izlenme oranları ile dizinin üçüncü sezon onayını almasına kesin gözüyle bakılırken, sizlere her an dizinin üçüncü sezon onayı haberini iletebiliriz. 

George R.R. Martin'in büyüleyici kitap serisinin David Benioff ve D.B. Weiss tarafından ele alınıp diziye uyarlandığı kanalın hit serisi Game of Thrones, yeni bölümü The Night Lands ile 08 Nisan Pazar akşamı HBO ekranlarında kaldığı yerden devam edecek. Sezonun üçüncü bölümü What Is Dead May Never Die ise 15 Nisan'da HBO ekranlarına gelecek.

(ALINTIDIR)

Hiç yorum yok: